21 Ağustos 2011 Pazar

Hayatın Neresinde.


Bir gökyüzü düşünün hergün gördüğünüz gökyüzndende mavi.Ya da gördüğünüzle idare edin derim.Eğer sokak araları size yakınsa birşeyleri özlediğinizi farkedersiniz.Çocuk sesleri gelicektir.Birden çocukluğunuzun geçtiği sokakları hatırlayacaksınız minik ellerinizi mahallenin güzellerini ya da o oyunlarınızı.Belki o anda gözleriniz bile dolabilir geri dönmek için o eski günlere.Buran buran çocukluk kokarsınız o dakikalar içinde.Annenize gidipte ağlayabilirsiniz onu çocukluğunuza döndermesi için.Tıpkı eskiden birşey istediğimizde almadıklarında yaptığımız bu numarayı tekrar bile yapabilirsiniz.Belkide hiç dönmek bile istemeyebilirsiniz.Hep kötü anılarla bezenmiş bir çocukluğunuz varsa siz zaten hiç çocuk olmamışınızdır..

Bir kaç yıl kaçar üstüne iki üç yıl daha eklenir.Ve artık elleriniz boyunuz kilonuz daha farklıdır.Hayata bakışınızı seçmek üzeresinizdir.Ya da bir ikilem içinde bile kalırsınız.''Doğru olan ne ? Ne nasıl olmalı ?''gibi.Belkide o yaşlarda ilk aşkınızı tanıyabilirsiniz.Daha doğrusu aşkı tanırsınız.İşte o aşk en özelidir en güzelidir.

Ve üstüne bir kaç yıl ve onun üstünede iki üç yıl daha eklenir.Ve artık elleriniz kocamandır ayak numaranız büyüüştür.Çok canınız yanıyoda olabilir ya da çokta mutluda olabilirsiniz.Bir gün aynayla karşılaştığınızda bu söylediklerimin hepsi ve daha fazlası gelir aklınıza.Derin bir nefes alır ''of''bile çekebilirsiniz.Neler yaşamışım neler atlamışım kimler vardı şimdi kimler yok diye..
Zaman öyle acımasız öyle güzel ki.Hem alıp veriyor.Zamana isyan etmek boşa.O tıpkı bir ilah gibi yenilmesiz.Ona karşı koyamayız ve koymaktanda vazgeçmeliyiz.Sadece güzel bir şekilde yaşamamız gerekir.

Şimdi tekrar gökyüzüne bakmak gerekir çocukluğumuzla aynı mı diye.Belki biraz düşünmeliyiz bunun üstünde.Biz hayatın neresindeyiz,ne yapıyoruz ? '' diye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder