22 Haziran 2012 Cuma

Düş

Yıpranmış uykusuz bir yaz sabahı.


Bazı geceler uykusuz geçer uyumazken bile uyursun.Düşüncelerin içine çöker.Huzurlu huzursuz.Ve sadece biri takılır.Düşünürsün.Nefesini,duygularını,ne yaptığını.Bazen yatağın dolu olur.O yoksa sevmediğin biri vardır.Sevmeyip seviştiğin.Tenine vücuduna yabancı olduğun.Herkes seni sarhoş sanar oysa sen sadece susarsın.Birden hayallerin şekillenir kafanda.Hayallerine ışık tutan filmlere denk gelirsin.Nasıl da heycanlıdır o an.Sanki hemen yarın olacakmış gibi.Oysa her şey aynı.Uyku teslim almak ister seni.Yanına bir uzanmak istersin.Loş bir ışık ve ansızın burnuna gelen kokular.Direnirsin tüm bunlara rağmen.Gece yaşamak içindir.Bazen uyumak için bazen de sevişmek için.

Bavulunu hazırlayıp ansızın ortadan kaybolma isteği girer kafana.Eğer şimdi de geliyorsa aklına zaten o hiçbir yere gitmemiştir.Sen sadece saklamasını iyi biliyorsundur.Bazen sen susarsın ellerin yazar.Kime ne ? Belki bir yabancıyla konuşmak istersin.Anlatılmaması gereken şeyleri anlatır susman gereken yer de hep konuşursun.Ama o da seni bir yaz gecesinde terkeder.Sevişir ve terkeder.

Belki haberin olmaz ama bu gece de birinin rüyasına girme ihtimalin daha yüksek.Mevsim yaz.Kimler arzuluyor acaba seni ? Şu saatte ne de güzeldir kumsallar.Kimsesiz soğuk ve güneşli.Hep derine doğru yüzmek istersin ama korkuların bırakmaz yakanı.Bir kez daha kaçarsın kendinden.En güzel hayaller yazın kurulurmuş.Senden öğrenmedim.Ben hep kurdum.Olmadı.

Güneş bir çivi gibi işler tenine.Saat 06.19.Sen çoktan uyuyorsun.Bir başkası var belki aklında.Belki de bir başkasını arzuluyor hala beni özlüyorsun.Kumsallar geliyor gözümün önüne.Henüz kum tanelerini avuçlamadığım.Orada hayal kurmadığım.

Saat 06.20.Göz kapaklarım sabaha dayanmıyor.
Geceler ağır.
Geceler sessiz.
Geceler sağır.
Geceler düş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder